Manapság az egészséges, szép fehér fogak fontos elemei megjelenésünknek.

Sokak számára mégis ismeretlen a rendelői fogfehérítés fogalma, ezért alábbi cikkünkben összeszedtünk mindent, amit érdemes tudni erről az eljárásról.

Mikor alkalmazzunk fogfehérítést?

Amennyiben fogai elszíneződtek vagy csak önmagában szeretne frissebb megjelenést, ez egy hatékony kezelés.

Mitől színeződhetnek el a fogaim?

A fogak elszíneződésének számos oka lehet:

 • leggyakrabban az elfogyasztott italok és ételek okoznak elszíneződést, amelyek idővel bejutnak a fogzománc alsóbb rétegeibe, ahonnan már nem lehet eltávolítani azokat egy sima fogmosással (kávé, tea, szintetikus ételszínezék, stb.)
 • dohányzás
 • elszíneződött tömések
 • gyökérkezelés

Fogfehérítés előtt

A fogfehérítést megelőzően érdemes részt venni egy fogászati szűrésen. Amennyiben a konzultáció során a fogorvos szuvas fogat talál, vagy úgy ítéli meg, hogy gyökérkezelésre lenne szüksége a páciensnek, úgy érdemes elvégeztetni a kezeléseket még a fogfehérítés előtt. Érdemes a régi töméseket is kicseréltetni, illetve leszedetni a fogkövet.

Miért a rendelői fogfehérítést ajánljuk?

Ezt a fogfehérítési technikát képzett dentálhigiénikusaink végzik, így a végeredmény biztosan olyan lesz, amilyet szeretne.

A rendelői fogfehérítés:

 • professzionális: az egyik legmodernebb fogfehérítő módszer
 • gyors: ragyogó mosoly akár 1 óra alatt
 • hatékony: fehérebb mosoly, amely akár évekig tart
 • megbízható: tapasztalataink szerint a számos rendelkezésre álló fogfehérítő módszer közül eddig a leglátványosabb és legmegbízhatóbb eredményt a rendelői fogfehérítés biztosítja
 • biztonságos: klinikai tesztek igazolják, hogy a rendelői fogfehérítés a legbiztonságosabb fogászati és esztétikai eljárás

A rendelői fogfehérítés kezelésének menete

 1. A rendelői fogfehérítést minden esetben professzionális fogtisztítás előzi meg.
 2. A szájterpesz felhelyezését követően az ínyt fényre keményedő anyaggal izoláljuk, védjük.
 3. Mind a páciens, mind a dentálhigiénikus védőszemüveget kap.
 4. A fogfehérítés három 15 perces szakaszból áll. Ennek során a fog felszínére fogfehérítő zselét viszünk fel, és UV fényt kibocsátó lámpával világítjuk meg. A fény hatására a felvitt hidrogén-peroxid tartalmú anyag (zselé) eltávolítja a fog felszínén és a mélyebb rétegeiben található elszíneződéseket. A 15 perces ciklusok végén új fogfehérítő zselét helyezünk fel.

Fogfehérítés után:

Közvetlenül a fogfehérítést követően tilos pár óráig fogat mosni!

Az eljárás során ugyanis a fogzománc felső rétege átmenetileg felpuhul, majd a fogfehérítést követően egy kis idő elteltével megint visszanyeri keménységét és képességét arra, hogy megvédje a fogat a fizikai behatásoktól.

A rendelői fogfehérítés tartóssága évekre szól, ennél gyakrabban nem is ajánlott a fogfehérítés elvégeztetése. A tényleges eredmény időtartamát emellett a páciens életmódja is befolyásolja.

Abban az esetben, ha rendszeresen fogyaszt kávét, teát, bort, mesterséges színezéket tartalmazó ételeket és esetleg dohányzik is, akkora fehérség fenntartása érdekében gyakrabban kell elvégezni a fogfehérítést, mint azon pácienseknek, akik más életmódot folytatnak.

A fogfehérítés eredményének maradandóvá tétele érdekében ajánlott a fogfehérítő fogkrémek használata, valamint részt venni fél-egy évenként egy kontroll vizsgálaton, illetve bizonyos időközönként igénybe venni egy dentálhigiéniás kezelést is.

Van a professzionális fogfehérítésnek bármilyen káros hatása?

A rendelői fogfehérítésnek nincsen semmilyen hátránya, nem roncsolja a fogakat.