A legbiztosabb fogpótlási megoldás.

Miről is van szó?

Teljes foghiány esetén a négy darab implantátumra rögzített fogsor elkészítését javasoljuk.
Amennyiben a csont szerkezete alkalmas az implantátumok beültetésére, 4 db minőségi fogimplantátum kerül beültetésre, majd a fogtechnika elkészíti egy lenyomat alapján a teljes fogsort, amit az implantátumokra rögzít a fogorvos.

Elég 4 darab implantátum?

Igen. Ezek az implantátumok olyan szögben kerülnek beültetésre, hogy minél vastagabb csontrészt érjenek, így sokkal stabilabbak és könnyen megtartják a teljes fogsort, nem szükséges több implantátum beültetése.
Ez anyagilag és kényelem szempontból is jobb a páciensnek.

Mik az előnyei?

 • A kivehető fogsorral szemben, nem esik ki, nem mozdul el, nem töri fel az ínyt
 • Teljesen élethű, funkcióját és külsejét illetően is
 • Nincsenek korlátozások, bármit ehetünk, nem lesz problémánk vele, ugyanis teljesen úgy viselkedik, mint a saját fogsorunk
 • Könnyen tisztítható, esetleg javítható

Kinek ajánlott?

Bárkinek, akinek valamilyen okból kifolyólag kevés saját foga van vagy problémásak és javasolt az eltávolításuk, illetve aki próbálkozott már kivehető fogsorral, azonban kényelmetlen volt, nem vált be.

Természetesen leginkább az 50+ korosztálynak ajánljuk, persze vannak olyan fiatalok is, akik sajnos betegségből kifolyólag hamar elveszítik a saját fogaikat.

Hogyan zajlik a kezelés? Mik a lépések?

 1. A legfontosabb ennél a kezelésnél a tervezés. Implantátum beültetés előtt szükséges egy konzultáció és egy CBCT felvétel elkészítése, melyen a fogorvos minden információt lát, ami a csontsűrűséggel kapcsolatos és szükséges a beültetéshez.
 2. Előre egyeztetett időpontban megtörténik az implantátumok beültetése, helyi érzéstelenítésben, ezáltal teljesen fájdalommentes és nem tart tovább egy óránál.
 3. Ez után 3 hónapos gyógyulási idő következik, mely alatt a csontunk regenerálódik és befogadja az implantátumokat.
  Ideiglenes fogsort biztosítunk a gyógyulási időszakra, hogy a páciens addig se maradjon fogak nélkül. Ez azonban némi korlátozással használható, emiatt érdemes kerülni a túl kemény ételek fogyasztását.
 4. A gyógyulási időt követően a fogorvos lenyomatot vesz, a technika ez alapján készíti el a fogsort.
 5. Utolsó lépésként pedig rögzítjük a csavarok segítségével a fogsort és Ön azonnal gond nélkül tudja használni.

Biztonságos?

Bár ijesztőnek hangzik, az implantátum beültetés ma már rutinműtétnek számít, nagyon ritka az olyan esetek száma, amikor az implantátumot nem fogadja be a szervezet.

Mennyi idő alatt készül el?

Mindennel együtt (gyógyulási idő, kezelések) kb. 3-4 hónap alatt teljesen új, gyönyörű fogsora lehet.

Ki végzi a kezelést?

A beültetést minden esetben főorvosunk, szájsebész Dr. Kazerooni Mohamadhossein végzi.

Mi a teendő, ha szeretne implantátumokkal rögzített fix fogsort?

Jelentkezzen be hozzánk egy ingyenes konzultációra, ahol megbeszélik az orvossal, hogy milyen megoldás lenne a legmegfelelőbb Önnek és kézhez kap egy kezelési tervet árajánlattal együtt.