Sokan generációkon keresztül ugyanahhoz a fogorvoshoz járnak a pozitív tapasztalat, ismerettség miatt vagy esetleg azért, mert közel van a lakóhelyükhöz. Azonban sokan vagyunk olyanok, akiknek nincs ismerőse a fogászati világban és nem is tudja hol kezdje a kutakodást egy jó, megbízható szakember után.

Nem egyszerű dolog a megfelelő fogorvos kiválasztása. Nem mindegy kit választunk, ugyanis a kényes kezelések kivitelezése mellett erős bizalmi viszony kell, hogy kialakuljon az orvos és a páciens között.

Szerintünk a legfontosabb tulajdonság, amivel egy orvosnak rendelkeznie kell, az a MEGBÍZHATÓSÁG.

Miért fontos ez?
A száj igen érzékeny terület, természetes, ha bárki fájdalmat okoz nekünk, többet nem szeretnénk, ha hozzánk nyúlna. Mi páciensként nem tudjuk felmérni teljesen a szánk állapotát, ezért kénytelenek vagyunk a fogorvosunk véleményére és szaktudására támaszkodni. El kell fogadnunk a diagnózist, majd a javasolt kezelést.

Fontos tehát, hogy olyan fogorvost válasszunk, akiben maradéktalanul megbízunk, akinek a tanácsait megfogadjuk és akitől merünk kérdezni.

Mik a legfőbb szempontok?

  • Megfelelő szakképzettség

Természetesen fontos, hogy fogorvosunknak megfelelő képzettsége legyen a problémánk megoldásához, azonban még fontosabb, hogy valóban akarjon segíteni.

  • Empátia

A jó fogorvos mindig empatikus és pontosan tudja, hogyan tud segíteni páciensének az esetleges félelmek leküzdésében és a megfelelő tájékoztatásban.

  • Pontosság és precizitás

Az orvosunk legyen pontos, precíz, igényes. Igencsak apró területen dolgozik, így elengedhetetlen a precizitás.

  • Nem csak az ár számít

Ne csak árak alapján válasszunk! Az, hogy valami drága, nem feltétlenül jelenti, hogy jó is.

Az, hogy kinek ki számít a legjobb fogorvosnak és mik a jó fogorvos ismérvei igen szubjektív. Érdemes addig keresgélni, ameddig meg nem találtuk azt, aki a mi igényeinknek és személyiségünknek megfelelő, akivel könnyedén együtt tudunk működni a siker érdekében.

Ily módon, a megfelelően kiválasztott legjobb fogorvos segítségével sokáig megőrizhetjük fogaink egészségét.