A mai világban fontos, hogy elfogadjuk magunkat, és ha nem is törekszünk a teljes tökéletességre, de annak a közelébe szeretnénk kerülni. Egy hiányzó fog viszont minden szempontból távol áll a tökéletességtől, és nem segít saját magunk elfogadásában sem.
Ugyan ki szeretne úgy mosolyogni, hogy közben lyuk van a fogsorában?

A fogak pótlására viszont létezik egy nagyon egyszerű és rutin eljárás, az implantátum, más néven a fogpótlás!

Ez a legidőtállóbb és leghatékonyabb fogpótlási módszer, amivel egy gyökeret ültetünk az elvesztett fog és foggyökér helyére. Erre tudjuk felépíteni a koronát, és beilleszteni az elvesztett fog teljesen élethű mását.

Melyek a fogászati implantátumok előnyei?

Ugyan olyan, mint az eredeti

Ha van olyan ismerősöd, aki átesett már fogbeültetésen, akkor nála is megfigyelheted, hogy egyáltalán nem látszik, melyik fog lett helyettesítve. A beültetett fog teljesen beleolvad a környezetébe, mintha mi sem történt volna.

A mosolyod ezután is ugyan olyan széles és ragyogó lehet, mint előtte!

A fog minden funkcióját tökéletesen ellátja

Ugyan úgy lehet vele enni, inni, harapni és rágni, semmi különbséget nem veszel észre a használata során. Fogmosáskor sem kell kikerülni azt a területet, sőt, az implantátum tisztítására különös figyelmet kell fordítani, hogy ne kerüljön be alá szennyeződés.

 

A fogászati implantátum vigyáz arcod szerkezetére

Ha van hiányzó fogad, akkor mindenképpen javasolt a pótlása, már csak azért is, hogy arcod formáját meg tudd őrizni. Bizony, jól olvasod, arcszerkezeted is befolyásolhatja egy hiányzó fog, mégpedig negatívan!

A rágás közben kifejtett erők segítenek fenntartani a csontok erősségét, ami a foggyökéren keresztül hatol el a csontig. Egy hiányzó fog esetében viszont nincs semmi, amin keresztül eljuthatna ez az erőkifejtés a csontokig, ami emiatt sorvadásnak indul. A csont zsugorodása közben pedig arcunk formája is megváltozik.

Önbizalmat ad

Nem kell félned, hogy kilátszik az elvesztett fog helye, hogy selypíteni fogsz miatta, vagy hogy az implantátum feltűnő lesz a többi, természetes fog között. Nem gátol a beszédben, az evésben, vagy a mosolygásban, sőt, épp ellenkezőleg!

Visszanyerheted az elvesztett foggal odalett önbizalmadat is, mert nem kell többé a pohár mögé bújnod beszélgetés közben, odafigyelned a beszédedre, nehogy olyan szót mondj, amit nem tudsz rendesen kiejteni, vagy álcáznod a nevetésed!

 

Hosszútávon tudsz tervezni vele

A fogimplantátum a leghosszabb ideig tartó fogbeültetési módszer!

Nem hogy évente, de 10 év múlva sem kell cserétől tartanod, megfelelő szájápolás mellett ez az eljárás egy életre szól! Ráadásul a beültetés során nem kell lecsiszolni a környező fogakat, megvédve ezzel őket a roncsolódástól, illetve az implantátumok szövetbarát anyagokból készülnek, amik nem okoznak irritációt, allergiás reakciókat, és a csontszövetek is jól reagálnak rájuk.

Ha a fentiek elgondolkodtattak, vagy felkeltették érdeklődésedet, keress bennünket, hogy egyeztessünk egy vizsgálati időpontot számodra!