Dr. Nazem Behnam

Parodontológus, Orális Medicina szakorvos

Időpontfoglalás
Árak megtekintése

Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán fejeztem be 2010-ben és szereztem meg a fogorvosi diplomámat. Ezután egy évig magánrendelőkben (szájsebészeti akkreditált rendelőben) dolgoztam és 2011-től-2016-ig a Debreceni Egyetem Száj-Arc-Állcsont- Sebészeti Osztályán, Ambulancián, a Kenézi Kórház Aneszteziológiai Osztályán, illetve Parodontológia és orális medicina részen dolgoztam mint rezidens orvos, központi gyakornok, szakorvos-jelölt oktatóként is tevékenykedtem gyakorlati és elméleti részeken is. Ezután parodontológiából szakvizsgáztam, ezen időszak alatt különböző magánrendelőkben, állami körzetekben, kórházakban egyaránt dolgoztam, amellett, hogy fogászati illetve szájsebészeti ügyeleteket vállaltam különböző megyékben (Hajdú-Bihar-, Szabolcs-Szatmár-Bereg-, Békéscsaba-, Szolnok-, Bács-Kiskun-megyékben). 2016-tól munkát vállaltam Pest megyében is, főként 2018-tól dolgoztam Budapesten különböző magánrendelőkben.

A fő profilom közé tartozik a parodontológia és orális medicina (Diabetes-, autoimmun betegségek-, cardiovaszkuláris betegségek, farmakoterápiák-, genetikai betegségekkel kapcsolatban, stb) implantológia és szájsebészet, amellett, hogy az általános fogászatot (konzerváló és protetikai kezeléseket) is mindig elvégeztem ezek mellett, továbbá szájnyálkahártya betegségekkel szintén foglalkozom. 2016-ban emelt szinten szereztem implantológiai poszt-graduális diplomát is. Több különböző külföldi konferencián, továbbképzésen és workshop-on részt vettem, például Prof. Anton Sculean, Prof. Adi Korean, Prof. Ziv Mazor, Prof. Horia Barbu mentorálásuk alatt, annak érdekében, hogy folyamatosan frissítsem tudásomat. 2018-ban szereztem szertifikációt esztétikai arckezelésekben (botox, filler, skin-therapy) az American Academy of Esthetic Medicinánál.

Azért szeretem a parodontológiát, mert a magyar lakosság több mint 70%-a szenved fogágybetegségben(szisztémás betegségek illetve annak terápiája alatt vagy nélküle), anélkül, hogy tudna arról, így segíthetek nekik a betegség időbeli észlelésében és kezelésében; a szájsebészetet és implantológiát pedig kihívásnak érzem, ezt szeretem bennük. Számomra a legfontosabb, hogy a beteg kezelése fájdalommentes legyen és mosollyal és hogy egészségesebben távozzon az általam végzett kezelés után. Számos betegség van, ami fogágybetegséget tud okozni, illetve sok szisztémás betegség keletkezik a fogágybetegségtől, emiatt a parodontológia egy részét orvoslásnak tartom (orvosi tudomány), nem pedig úgy, mintha csak a szájüreggel foglalkoznék, hanem az egész szervezettel.

Tagja vagyok többek között a felsoroltaknak: Magyar Parodontológiai Társaság, European Federation of Periodontology, Scandinavian Society of Periodontology, European Assosiation of Oral Medicine Diplomates, American Academy of Aesthetic Medicine, Irish Dental council, Norvég fogorvosi társaság, és Svéd Forgorvosi társaság stb.